Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 04:30 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/facket-kraver-atgarder-for-nks-akuten-haller-pa-att-klappa-ihop/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Facket kräver åtgärder för NKS-akuten: ”Håller på att klappa ihop”

Mikael Nilsson, skyddsombud, Läkarföreningen vid Karolinska universitetssjukhuset.
Mikael Nilsson, skyddsombud, Läkarföreningen vid Karolinska universitetssjukhuset. Foto: Privat

Arbetsmiljön på Karolinskas akut håller inte, enligt läkarfacket. Personalen flyr och sjukskriver sig, och den nya organisationen är patientosäker, anser Läkarföreningen som nu kräver omedelbara åtgärder. Någon enhet kan behöva stängas.

– Verksamheten håller på att klappa ihop totalt, säger skyddsombudet Mikael Nilsson. 

I en anmälan enligt arbetsmiljölagen, en så kallad 6:6a-anmälan, som gäller funktionsområde akut, inklusive tre vårdavdelningar, en mottagning och intensivakuten, kräver Läkarföreningen på Karolinska universitetssjukhuset omedelbara åtgärder. Att någon verksamhet stängs ses som en tänkbar akut lösning.

– Vi har en situation där man inte har kontroll, där personalen flyr, arbetssätten inte är satta inför hösten och verksamheten håller på att klappa ihop totalt. Om inget görs nu kommer snart inga medarbetare finnas kvar, säger Mikael Nilsson, skyddsombud. 

Läkargruppen är i uppror, mycket på grund av omorganisationen, som enligt Nilsson är så otydlig att stor tid och konflikter läggs på diskussioner om vilken patient som ska vidare var från akuten.

– Rapporten om cancerköerna underströk hur stora problemen med den nya organisationen är.

Omorganisationen sedan 2015, som skett i nära samarbete av Boston Consulting Group, har kritiserats både inifrån och från forskarhåll, och inneburit att klinikerna tagits bort och ersatts med patientflöden uppdelade i diagnoser.

Facket uppger att arbetsmiljön brister sedan lång tid tillbaka, och har förvärrats sedan just 2015, med för hög arbetsbelastning och otydlig organisation.

Ledarskapet brister och dialogen är obefintlig dialog mellan ledning och läkare, enligt anmälan, som även lyfter att flera, framför allt kvinnliga läkare, blivit långtidssjukskrivna på grund av stress. 

I den medarbetarenkät som genomfördes vid årsskiftet uppgav nära hälften att de led av arbetsrelaterade hälsoproblem.

Under 2017 har 25 procent av de fast anställda läkarna sagt upp sig från det så kallade funktionsområde akut. I och med öppnandet av intensivakuten har personalflykten eskalerat, och ett tiotal har sagt upp sig eller tagit tjänstledigt sedan början av maj. 

DN har tidigare berättat om den nya intensivakuten på Nya Karolinska Solna, som sedan den 1 maj bara tar emot svårt sjuka patienter i ambulans och på remiss. Direkt efter öppnandet kom larm om för få patienter. Nu har antalet patienter ökat och ett schema inför sommaren kommit.  

– De har tryckt in på tok för många pass per individ för att rädda verksamheten. Det är så många som redan sagt upp sig och görs inget radikalt kommer vi inte ha några medarbetare kvar i verksamheten. Det blir synergieffekter, säger Mikael Nilsson.

Han beskriver ett test som nu körs, som ska simulera hur vården på NKS ska fungera med den nya verksamhetsmodellen.

– Våra medarbetare beskriver testet som patientosäkert, ineffektivt, att det hindrar utbildning och handledning. Ändå fortsätter man på den inslagna vägen. Förväntningarna inför framtiden är oerhört dystra. Man kan köra i diket totalt. Vi hade inte lagt den här anmälan om vi inte haft hela läkargruppen med oss.

Funktionsområdeschef Anna Jansson kommenterar till DN:

– Vi har tagit emot en 6:6a-anmälan om bristande arbetsmiljö för läkare vid Funktionsområde Akut Solna. Vi ser allvarligt på detta och delar Läkarföreningens oro i frågan. Vi har en pågående dialog med Läkarföreningen och har ett möte inplanerat för fortsatt diskussion. 

Sjukhusledningen har enligt anmälan fem arbetsdagar på sig att komma med en åtgärdsplan med nytt schema för sommaren. Facket kräver en krisplan för övriga arbetsmiljöproblem inklusive uppsägningarna, senast den 26 juni.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.