Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-07 12:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/familj-ranades-i-sitt-hem-i-danderyd/

STHLM

Familj rånades i sitt hem i Danderyd

En familj rånades i sitt hem i Stocksund norr om Stockholm under natten till tisdagen. Efter att ha tagit sig in genom att krossa ett fönster tvingade flera gärningspersoner till sig kontanter och smycken. Fyra män är nu anhållna misstänkta för grovt rån. 

Polisen skriver på sin hemsida att ett vaktbolag larmades om händelsen strax efter klockan halv fyra på tisdagsmorgonen.

När en polispatrull kom till i bostaden på en adress i Stocksund i Danderyds kommun framkom att flera misstänkta gärningspersoner tagit sig in i bostaden genom att krossa en ruta. 

Väl i bostaden hotade de personer i bostaden och tvingade till sig kontanter och smycken. Enligt Aftonbladet är det en barnfamilj som bor i huset.

Åtminstone en av gärningspersonerna var beväpnad med ett stickvapen, uppger polisen. Inget av brottsoffren i bostaden behövde ambulanssjukvård.

En spaningsinsats med helikopter och hundpatrull inleddes. Något senare kunde fyra män gripas i Bergshamra. De är nu misstänkta för grovt rån.

På tisdagsförmiddagen meddelade polisen att fyra männen, som alla är i 20-30-årsåldern, har anhållits av åklagare.

Två bilar som misstänks ha använts av gärningspersonerna har tagits i beslag.

Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning ska genomföras.

Polisen skriver på sin hemsida att man under dagen och kvällen kommer att arbeta med trygghetsskapande insatser i Djursholm och Stocksund.

I januari 2019 utökade Danderyds kommun väktarbevakningen med anledning av att flera privatpersoner utsatts för grova rån i sina hem.