Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 02:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/fangelse-for-badkarsmord-i-solna/

STHLM

Fängelse för badkarsmord i Solna

Solna tingsrätt dömer 23-åringen för bland annat mord, grov kvinnofridskränkning, misshandel, dopningsbrott och grovt vapenbrott. Foto: Andrea Brask

En 23-årig man döms till 18 års fängelse för mordet på en 29-årig kvinna i Solna förra våren.

Rätta artikel

I slutet av april förra året hittades kvinnan död i sitt badkar, drunknad under kraftig påverkan av det smärtstillande och narkotikaklassade läkemedlet tramadol. Det var 23-åringen som injicerade en dödlig dos tramadol i kvinnan, enligt rätten. 

Innan eller efter detta har han placerat kvinnan i det vattenfyllda badkaret – allt medan hennes dotter var hemma i bostaden.

”Det finns flera försvårande omständigheter kring mordet, bl.a. att mannen planerade mordet och försökte dölja det på olika sätt, att det begicks mot en kvinna som han var klart fysiskt överlägsen i hennes hem och framför allt att hennes lilla dotter var hemma vid tillfället.” skriver domaren Lena Klintefall i ett pressmeddelande.

Domstolen var enig i alla delar.

Mannen, som ska vara fortsatt häktad, döms även för grov kvinnofridskränkning mot kvinnan, grovt vapenbrott, ringa dopningsbrott och en rad andra brott. Enligt Solna tingsrätt misshandlade, hotade och ofredade 23-åringen kvinnan i åtta månader på ett sätt som bedöms som grov kvinnofridskränkning.

Leif Silbersky, som är 23-åringens advokat, säger till Aftonbladet att han just nu läser domen och ska träffa sin klient inom kort. 

– Vi kommer besluta oss lite senare i eftermiddag men allt talar för att vi kommer att överklaga, säger han till tidningen.

Ämnen i den här artikeln:

Solna
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt