Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/fangelse-fungerar-daligt-ge-yrkeskriminella-omradesforbud/

STHLM

”Fängelse fungerar dåligt – ge yrkeskriminella områdesförbud”

”Om vi hoppas kunna nå dit”, säger Robert Karlsson och ritar på whiteboarden, ”så kanske vi måste föra diskussionen med beslutsfattarna ända dit”, säger han och pekar på skalans ytterkant. Sedan årsskiftet är göteborgaren utlånad till Stockholm för att vara operativ chef för polisen.
”Om vi hoppas kunna nå dit”, säger Robert Karlsson och ritar på whiteboarden, ”så kanske vi måste föra diskussionen med beslutsfattarna ända dit”, säger han och pekar på skalans ytterkant. Sedan årsskiftet är göteborgaren utlånad till Stockholm för att vara operativ chef för polisen. Foto: Jonas Lindstedt

GÖTEBORG. Stockholmspolisen har lånat in Göteborgs biträdande regionpolischef Robert Karlsson för att under ett halvår vara operativ chef.

Medan Göteborg har en positiv trend steg i fjol antalet döda av skjutvapenvåld i huvudstaden till 17 personer.

Karlsson riktar ett hett önskemål till politikerna:

– Ett områdesförbud för de ledande i stadsdelskriminaliteten vore förstås ett otroligt spetsigt och kraftfullt förslag. Men det skulle handla om ytterst få personer.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in