Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-08 01:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/farre-resenarer-blir-klamda-i-sls-sparrar/

STHLM

Färre resenärer blir klämda i SL:s spärrar

Bild 1 av 5 Är du rädd för spärrarna? Juliana Korkes, 17, studerande, Tumba. – Ja, det är jag lite ibland. Särskilt när det är mycket folk i tunnelbanan som ska gå igenom spärrarna.
Bild 2 av 5 Är du rädd för spärrarna? Kent Natanaelsson, 60, kvalitetsrevisor, Malmö: – Nej, det är jag inte. Jag har aldrig haft problem med att passera spärrarna när jag varit i Stockholm.
Bild 3 av 5 Är du rädd för spärrarna? Linn Nordström, 16, studerande, Stockholm: – Ja, jag tycker att det är obehagligt att gå genom spärrarna när det är rusning, men jag har aldrig blivit skadad.
Bild 4 av 5 Är du rädd för spärrarna? Mikael Hammarin, 32, vd för ett IT-företag, Vasastan: – Nej, absolut inte. De har blivit trögare. Tyvärr har det öppnat för fler smitare. Det är irriterande att de tjuv­åker på min biljett.
Bild 5 av 5 Är du rädd för spärrarna? Frida Stark Lindfors, 39, faktasamordnare, Stockholm: – Ja, inte när jag går själv men när jag går med barnen. Vi fastnade en gång i Liljeholmen.

SL:s spärrar klämmer färre resenärer. Spärrskadorna har minskat till en tredjedel visar nya siffror. – Och fuskarna har inte blivit fler, säger Thomas Silvander, intäktsansvarig SL.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in