Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 15:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/fem-anlagda-brander-i-husby-pa-fyra-dagar/

STHLM

Fem anlagda bränder i Husby på fyra dagar

Polisen misstänker att bränderna i Husby är anlagda. Foto: Noella Johansson/TT

Husby i nordvästra Stockholm har drabbats av fem bränder på fyra dagar. Bränderna har startat i loftgångar och trapphus inom ett område på några hundra meter. Polisen misstänker att bränderna är anlagda och utreder nu om det finns något samband mellan händelserna.

På måndagsmorgonen vid 01.35 larmades polisen till Husby med anledning av en brand vid fasaden på ett bostadshus. Branden kunde släckas och ingen kom till skada. 

Branden är den femte i Husby under de senaste dagarna. Från 9 augusti till morgonen den 12 augusti har fem bränder startat under oklara omständigheter.

Under förra fredagen larmades räddningstjänst och polis till ett flerbostadshus i Husby där ett brinnande bildäck påträffats utanför en lägenhetsdörr. Det rapporterades om rökutveckling i trapphuset och huset fick sotskador, men branden spred sig aldrig.

Samtliga bränder har startat inom ett område på några hundra meter och polisen utreder just nu om det finns ett samband mellan händelserna. 

– Vi misstänker att bränderna är anlagda för vi finner ingen förklaring till dem, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

– Utredningsmässigt tittar man på likheter och olikheter mellan de olika bränderna.

Ingen person har skadats i bränderna, som startat i loftgångar och trapphus. De anmälda bränderna rubriceras som mordbrand och skadegörelse genom brand. 

Ingen är ännu gripen för någon av händelserna. 

– Vi vet att det har startats av oklar anledning. Nu ska vi göra en samställning och vi behöver titta på det brett och förutsättningslöst, säger Towe Hägg. 

Läs mer: Brinnande bildäck utanför lägenhetsdörr i Husby.