Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 04:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/fem-ar-efter-flykten-har-de-fortfarande-kvar-nycklarna-till-sina-hem/

STHLM

Fem år efter flykten har de fortfarande kvar nycklarna till sina hem

Ahlam Abou Moslem och hennes man Ahmad Terkawi minns flykten till Sverige 2015 när barnen fortfarande var mycket små. De har behållit nyckeln till hemmet i Homs i hopp om att kunna flytta tillbaka och bygga upp ett nytt Syrien.
Foto: Pieter ten Hoopen

För exakt fem år sedan hittades treårige Alan Kurdi drunknad på en strand – och blev symbolen för den syriska flyktingkrisen. Vid samma tid flydde Ahmed Ez och Ahmad Terkawi med sina familjer till Sverige. Fortfarande har de kvar nycklarna till de hem som inte längre finns kvar.

– Jag tänker att någon dag åker vi tillbaka till Homs, säger Ahmad Terkawi.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.