Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Fem döda efter olycka på motorvägsbron i Södertälje

Fem män omkom sedan den bil de färdades med i norrgående riktning på motorvägsbron i Södertälje tidigt på lördagsmorgonen kört genom brons bom och ner i vattnet, ett fall på drygt 25 meter. Ett fartyg hade just släppts igenom och broöppningen var, enligt polisen, troligen på väg att avslutas när fordonet bröt genom bommen.

– Efter larm skickades en patrull dit och det kunde då konstateras att bommen var skadad. Efter kontakt med vittnen framkom ett ett fordon kört genom bommen och ner i vattnet, säger Johan Sjöholm, arrestbefäl vid Södertäljepolisen, till DN.

Ett första larm kom in från ett vittne klockan 02.18, natten till lördag. En dryg kvart senare ringde ett annat vittne som sett en bil rasa de cirka 25 meterna ner i Södertälje kanal. Räddningstjänsten och dykare larmades.

Dykarna fann först fordonet och två omkomna personer och därefter en tredje omkommen person.

Dykningarna fortsatte då det fanns uppgifter om att det kunde vara fler personer som färdats med bilen.

Under dagen klarnade polisens bild av händelseförloppet så pass att man ansåg sig kunna slå fast att fem personer suttit i bilen vid olyckstillfället. Den fjärde och femte saknade påträffades omkomna under eftermiddagen.

– Jag känner inte till något om eventuella tekniska fel på bron. Vidare utredning, där Trafikverket och Sjöfartsverket kommer att medverka, får visa vad som hände, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisens länskommunikationscentral.

Om föraren varit påverkad av något är inget som polisen går in på. Identifieringen av de fem omkomna visade sent på lördagseftermiddagen att de omkomna samtliga var män, födda mellan 1983 och 1996.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.