Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 11:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/fem-far-fangelse-hanterade-automatvapen/

STHLM

Fem får fängelse – hanterade automatvapen

Det började med att en narkotikapåverkad man i 30-årsåldern avslöjades med en automatkarbin i sin väska. Nu döms sammanlagt fem män till fängelse för att ha hanterat vapnet.

TT Text

”Ärendet är en del av det långsiktiga arbetet mot skjutvapenvåldet och ett resultat av ett mycket gott utredningsarbete. Händelsen är unik på så sätt att fem personer nu lagförts för ett och samma vapen”, säger Anders Rissel, biträdande chef i polisområde Stockholm nord, i ett pressmeddelande.

Det var i mars i år som mannen med vapnet påträffades vid Hässelby gård i Stockholm och polisen började undersöka hur han fått tag i vapnet. Arbetet ledde till att ytterligare personer kunde knytas till automatkarbinen.

Av de fem åtalade männen dömer Solna tingsrätt fyra till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott respektive försök till grovt vapenbrott.

Tingsrätten bedömer brottet som grovt, bland annat för att vapnet hanterats på en allmän plats.

Den femte mannen döms för samma brott men endast till två års fängelse då han bidragit till utredningen.

Ämnen i artikeln

Hässelby
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt