Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Fem personer dömda för pokerbedrägeri

Männen konstruerade en egen pokerrobot som spelade på Svenska spels pokersajt. Nu döms fem personer till villkorlig dom för grovt bedrägeri.

Enligt åklagaren spelade männen till sig 3,8 miljoner med hjälp av sin pokerrobot. Rätten anser att siffran inte går att styrka, men att männen tjänat åtminstone 760 000 kronor på bedrägeriet.

Männen konstruerade en självspelande pokerrobot som fattade egna beslut under spelet. Enligt åklagaren drabbades drygt 25 000 kunder på Svenska spel av bedrägeriet, men Södertörns tingsrätt menar att det bara går att styrka förlusterna för ungefär 5 000 personer.

Rätten konstaterar att spelande med automatiska robotar i det här fallet räknas som bedrägeri då motspelarna inte förstått att man spelar mot en robot utan trott att motspelaren varit en verklig person.

Två personer friades i rättegången. Fem personer döms till villkorlig dom för grovt bedrägeri.

Vid sidan av rättegången pågår ett tvistemål mellan männen och Svenska spel.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.