Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Filippa Reinfeldt blir lobbyist hos vårdjätte

Tidigare sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt har fått nytt jobb – på privata vårdjätten Aleris.

”Det är oerhört spännande att bli en del av Aleris och få fortsätta arbetet med att utveckla och stärka hälso- och sjukvården, nu på skandinavisk nivå”, uppger Filippa Reinfeldt i ett pressmeddelande.

Efter valet stod det klart att Filippa Reinfeldt (M) lämnar politiken. Nu har det tidigare sjukvårdslandstingsrådet fått nytt jobb – som ansvarig för affärsutveckling och lobbyverksamhet på Investor-ägda vårdbolaget Aleris, något Industri var först att rapportera om.

Hon tillträder sin nya tjänst 1 februari 2015. Filippa Reinfeldt har tidigare kritiserats för att landstinget under hennes styre sålt av vårdcentraler för en spottstyver till privata köpare.

Liselott Kilaas, koncernchef för Aleris, uppger i pressmeddelandet att hon är ”mycket glad” över rekryteringen:

– Filippa har djupa kunskaper inom främst sjukvård men även inom omsorg. Hon har varit banbrytande i att utveckla uppföljning och kvalitet men också i att göra vården och omsorgen mer inriktad på patienters och brukares behov.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.