Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Fler biljetter släpps till schlagerfesten

Trycket är stort på biljettförsäljningen inför Eurovision song contest i Globen. I dag, måndag, klockan 10.00 släpps fler biljetter till de nio föreställningarna.

Allt beror på att man nu vet exakt hur stor plats tv-produktionen tar och därför kan frigöra mer yta för publiken.

– Det betyder att fler har möjlighet att uppleva showerna på plats. Man kan gå med barnen på eftermiddagsrepen, se svenska bidraget repa på scenen på måndagskvällen eller vara på plats på finalsändningen, säger Martin Österdahl, producent på SVT.

Finalen går den 14 maj och semifinalerna tidigare under veckan. Från 6 maj är Kungsträdgården en festplats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.