Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-26 05:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/fler-vill-kopa-mat-direkt-av-bonden-men-fragan-ar-hur-hallbart-det-ar/

STHLM

Fler vill köpa mat direkt av bonden – men frågan är hur hållbart det är

”Jag har också varit och besökt gården i Sorunda, det är viktigt att veta var maten kommer ifrån”, säger Kathryn Mutegeki som handlar paj och gurka av Jenny Andersen Salomonsson på rekoringen i Rönninge.
Foto: Miranda Solvang

Rekoringarna har fått en skjuts av pandemin och tiofaldigats på bara tre år. I dag finns 27 rekoringar i Stockholm där konsumenter möter matproducenter på parkeringar för att köpa närproducerat.

– Men det finns inget som säger att lokalt producerad mat är mer hållbar eller miljövänlig, säger Rebecka Milestad, docent och forskare på KTH.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.