Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 03:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/fler-vill-kopa-mat-direkt-av-bonden-men-fragan-ar-hur-hallbart-det-ar/

STHLM

Fler vill köpa mat direkt av bonden – men frågan är hur hållbart det är

”Jag har också varit och besökt gården i Sorunda, det är viktigt att veta var maten kommer ifrån”, säger Kathryn Mutegeki som handlar paj och gurka av Jenny Andersen Salomonsson på rekoringen i Rönninge.
”Jag har också varit och besökt gården i Sorunda, det är viktigt att veta var maten kommer ifrån”, säger Kathryn Mutegeki som handlar paj och gurka av Jenny Andersen Salomonsson på rekoringen i Rönninge. Foto: Miranda Solvang

Rekoringarna har fått en skjuts av pandemin och tiofaldigats på bara tre år. I dag finns 27 rekoringar i Stockholm där konsumenter möter matproducenter på parkeringar för att köpa närproducerat.

– Men det finns inget som säger att lokalt producerad mat är mer hållbar eller miljövänlig, säger Rebecka Milestad, docent och forskare på KTH.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in