Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Flera ännu kvar på sjukhus

Åtta personer vårdas fortfarande på sjukhus efter fredagens lastbilsattack på Drottninggatan i centrala Stockholm. Fyra personer dödades.

Av de 15 personer som skadades i samband med attacken på gågatan har sex fått lämna sjukhuset. Ett av dem är ett barn. Ytterligare ett barn tillhör de skadade men det vårdas fortfarande på sjukhus.

Tre av de fyra som kördes på, när den kapade lastbilen i hög hastighet körde längs gatan där ett stort antal personer rörde sig på fredagseftermiddagen, avled på platsen medan den fjärde avled på sjukhus.

Enligt polisen vårdas åtta personer fortfarande på sjukhus. De ska vårdas på tre olika sjukhus i Stockholmsområde, de flesta på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.
Fyra har allvarliga skador och två ligger på intensivvårdsavdelningar.

– Av de sex övriga skadade finns ett barn och det är inte allvarligt skadat, säger Patrik Söderberg, chef för den katastrofmedicinska ledningscentralen på Stockholms läns landsting.

Han har inga uppgifter om de som vårdas på intensivvårdsavdelningarna har livshotade skador

Följ DN:s liverapportering

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.