Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-24 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/flera-annu-kvar-pa-sjukhus/

STHLM

Flera ännu kvar på sjukhus

Åtta personer vårdas fortfarande på sjukhus efter fredagens lastbilsattack på Drottninggatan i centrala Stockholm. Fyra personer dödades.

Av de 15 personer som skadades i samband med attacken på gågatan har sex fått lämna sjukhuset. Ett av dem är ett barn. Ytterligare ett barn tillhör de skadade men det vårdas fortfarande på sjukhus.

Tre av de fyra som kördes på, när den kapade lastbilen i hög hastighet körde längs gatan där ett stort antal personer rörde sig på fredagseftermiddagen, avled på platsen medan den fjärde avled på sjukhus.

Enligt polisen vårdas åtta personer fortfarande på sjukhus. De ska vårdas på tre olika sjukhus i Stockholmsområde, de flesta på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.
Fyra har allvarliga skador och två ligger på intensivvårdsavdelningar.

– Av de sex övriga skadade finns ett barn och det är inte allvarligt skadat, säger Patrik Söderberg, chef för den katastrofmedicinska ledningscentralen på Stockholms läns landsting.

Han har inga uppgifter om de som vårdas på intensivvårdsavdelningarna har livshotade skador

Följ DN:s liverapportering