Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Flera bilar brann i Husby

Foto: Bo Hogland

Två personbilar parkerade på parkeringsdäcket vid Bergengatan i Husby brändes sent på onsdagskvällen. Räddningstjänsten vågade inte köra fram sedan en polisbil utsatts för stenkastning.

– Jag hörde smällar som liknade dem jag hörde när det brann här i Husby förra gången. När jag tittade ut genom fönstret såg jag en bil som brann, berättar Bo Hogland som blev vittne till branden.

Först en timma efter larmet kunde räddningstjänsten komma fram till brandplatsen.

– Vi har ringt två gånger till 112 och fått veta att de fick åka tillbaka eftersom de kastat sten på dem.

Vakthavande befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral, Fredrik Andersson, säger vid 00.30-tiden att en radiobil utsattes för stenkastning sedan man skickat poliser för att bistå brandpersonalen.

– Det var någon enstaka sten och inte så stor och det var inte så många personer inblandade, säger han. Men det drar omkring ett femtiotal ungdomar i Husby centrum.

Enligt Bo Hogland hann elden sprida sig från den första bilen till ytterligare en innan räddningstjänsten körde fram till platsen.

Polisen har inlett en förundersökning om våldsamt upplopp. Ingen person har ännu gripits.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.