Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 18:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/flera-evakuerade-vid-radhusbrand/

STHLM

Flera evakuerade vid radhusbrand

Foto: Marko Säävälä/TT

Det har brunnit i och mellan två radhus i Bromsten i nordvästra Stockholm under natten. Räddningstjänsten hade 30 medarbetare på plats som bekämpade den fullt utvecklade branden.

Rätta artikel

– Övriga delar i fastigheten verkar ha klarat sig hyfsat och man frilägger nu panel för att komma åt bränderna i väggarna. Det är tätt mellan fastigheterna, säger Hans Eriksson ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Larmet kom strax före klockan ett på natten mot torsdagen. Vid femtiden på morgonen fanns inga synliga lågor och räddningstjänsten ägnade sig åt att bryta upp väggar på fastigheterna för att kontrollera att det inte brann innanför.

Enligt polisen fick boende från tre hus evakueras till Spånga IP i närheten, där personal från stadsdelsförvaltningen finns på plats för att hjälpa till. Vissa boenden har fått återvända hem igen, enligt Hans Eriksson.

Två personer har fått lättare skador och förts till sjukhus med ambulans.

– Det är en förundersökning inledd på mordbrand, vad det grundar sig på vet jag inte. Men det finns ingen misstänkt i nuläget, säger Ellinor Torpare, vakthavande befäl vid polisen i region Stockholm.

Räddningstjänsten räknar med att ha minst fyra brandbilar kvar på platsen ett antal timmar in på förmiddagen.

Ämnen i den här artikeln:

Spånga
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt