Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Flera gripna i stort tillslag

Flera personer greps misstänkta för människohandel alternativt grovt koppleri i Stockholm på onsdagsmorgonen. Polisen slog till på flera platser efter att spaning bedrivits under en tid, uppger Stockholmspolisen.

Enligt polisen är det ett antal litauiska kvinnor som förts till Stockholmsområdet och utnyttjats i sexuellt syfte.

Polisen är mycket förtegen efter onsdagsmorgonens tillslag.

Lotta Lundquist, presstalesperson vid Citypolisen i Stockholm, kan för tillfället inte uppge hur många som har gripits eller om det är både män och kvinnor bland de misstänkta.

Hon säger att morgonens tillslag främst genomfördes i Stockholms förorter.

I nuläget kan polisen inte säga hur många kvinnor som har utnyttjats.

– Det är det som nu ska utredas, säger Lundquist.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.