Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 17:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/flera-haktade-for-personran-langs-grona-linjen/

STHLM

Flera häktade för personrån längs gröna linjen

Högdalens tunnelbanestation i södra Stockholm. Foto: Hampus Lundgren

Stockholmspolisen har häktat fyra minderåriga pojkar misstänkta för närmare 30 personrån i södra Stockholm. Ytterligare en pojke är placerad i sluten ungdomsvård.

John Falkirk
Rätta artikel

Brotten ska ha begåtts i anslutning till flera tunnelbanestationer längs gröna linjens södra del, bland annat Rågsved, Högdalen, Bandhagen, Svedmyra, Sockenplan och Gullmarsplan.

– Det handlar om mobiltelefoner, SL-kort, dyra jackor och i enstaka fall smycken. Gärningsmännen ska även ha tvingat till sig kontokort och koderna till dessa, säger Henrik Garzon, operativ koordinator vid lokalpolisområde Farsta.

Samtliga häktade är mellan 15-18 år och misstänks för rån, försök till rån samt bedrägeri. Även en femte person är frihetsberövad, men har satts i sluten ungdomsvården.

– Den personen är så pass ung att han inte borde sitta i häktet. Generellt kan jag säga att även många av de målsägande är minderåriga, säger Henrik Garzon.

I januari i år rånades flera yngre personer på jackor och andra ägodelar i anslutning till tunnelbanans gröna linje i Västerort. Polisen beslutade då att öka sin närvaro vid biljetthallarna.