Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-17 11:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/flera-skott-avlossade-polisinsats-i-sodra-stockholm/

STHLM

Flera skott avlossade mot person i Farsta

Flera skott avlossades mot en person i Farsta i södra Stockholm vid 21.30-tiden på måndagskvällen. Ingen person ska ha skadats.

Enligt vittnen ska skotten ha avlossats från en gärningsperson som sedan försvann från platsen på cykel tillsammans med ytterligare en person på en annan cykel.

– Vittnen som vi har talat med säger att skotten var riktade mot en person men vi har inte kunnat hitta någon ännu, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen vid 22.30-tiden.

Området har spärrats av och undersöktes under kvällen av tekniker. En förundersökning om mordförsök inleddes.

Också i Visättra i Huddinge har någon eller några skjutit under måndagskvällen. Efter larm om skottliknande ljud vid 20.45 hittade polisen hylsor på platsen, som undersöktes av tekniker.

Senare på kvällen genomfördes dörrknackning i området och även här startades en förundersökning om mordförsök.

Ämnen i artikeln

Farsta
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt