Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Flickor antastades på Eriksdalsbadet

Foto: Jan E Carlsson

Flickor ska under onsdagskvällen ha blivit sexuellt ofredade på Eriksdalsbadet av flera pojkar. Polisen ska hålla förhör med pojkarna.

Polisen fick på onsdagen larm om att två yngre tjejer blivit sexuellt ofredade på Eriksdalsbadet. Tjejerna uppgav för badhuspersonal att de hade blivit jagade och omringade av flera pojkar. Pojkarna ska sedan ha försökt tafsa på flickorna, skriver Svenska Dagbladet.

Det ska ha varit sex-sju pojkar i 16-årsåldern som ofredade flickorna. Pojkarna har identifierats av polisen.

– Pojkarna kommer att kallas till förhör. Vissa var mer aktiva än andra, säger Lars Byström, presstalesman vid polisen i Stockholm till DN.

DN har tidigare rapporterat om sexuella ofredanden mot flickor och kvinnor på Eriksdalsbadet. Badet har då uppgett för DN att de infört särskilda åtgärder för att öka säkerheten för tjejer. Badet har också fått ökad tillsyn av polis.

– Vi åker till Eriksdalsbadet med jämna mellanrum. Då pratar vi med personal och visar upp oss, säger Lars Byström.

Erikdalsbadets chef Sara Franzén Shilwan anser att säkerheten för unga tjejer blivit bättre. Bland annat har man infört separata bubbelpooler för män och kvinnor, skaffat fler badvakter, och sökt tillstånd hos länsstyrelsen för att sätta upp fler övervakningskameror i badhuset. Samtidigt betonar hon att det är svårt att ha översikt.

– Erikdalsbadet är ett av Europas största bad med drygt 1,3 miljoner besökare varje år, och då är det omöjligt att kontrollera vad som händer på alla håll och kanter.

Hon menar att badet måste fortsätta samarbetet med polisen. 

– Vi måste kartlägga var det brister när ofredanden fortsätter att hända och vi har en åtgärdsplan för att göra badet säkrare. Men i dag är det för tidigt att utvärdera hur det gått, säger Sara Franzén Shilwan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.