Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Florica Tudoricis lön: 186 kronor på en dag

5.000 kronor eller 100 kronor? Ryktena om vad tiggare tjänar går från högt till lågt. DN skuggade tiggaren Florica Tudorici en hel dag för att ta reda på sanningen. Resultat: 186 kronor.
 

Vad tjänar egentligen en tiggare på Stockholms gator? I vårt arbete med tiggarna har vi fått olika uppgifter, men svaren från tiggarna själva rör sig alltid i samma spann: mellan 16 kronor och 250 kronor per dag.

För att ta reda på sanningen, eller i alla fall ett urval av sanning, ställde DN upp en dold kamera vid tiggaren Florica Tudorici på Torkel Knutssonsgatan. Först frågade vi om lov och Florica gav sitt godkännande.

DN Plus: Läs hela artikeln om Florica Tudoricis dag

Prenumerant? Du får tillgång till hela artikelserien om tiggeriet i Stockholm  när du aktiverat din digitala prenumeration. Har du ännu inte gjort det? Här kan du aktivera den.

Ännu inte prenumerant? Läs här om vad som ingår i det digitala paketet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.