Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

FN-konferens påverkar biltrafiken - parkerade bilar kan bärgas bort

Other: Henrik Montgomery/TT

Delar av Stockholmstrafiken kommer att påverkas då vissa gator stängs av och beläggs med stoppförbud i dag och i morgon, 14-15 februari. Orsaken är en stor FN-konferens på Münchenbryggeriet där barns utsatthet för våld ska diskuteras. Bilar som står i vägen kan komma att bärgas bort.

Det är främst delar av Södermalm som kommer att märka av de avspärrningar och andra säkerhetsåtgärder som polisen vidtar med anledningen av konferensen.

Poliser som ansvarar för ordning och säkerhet i samband med konferensen kommer att utrustas med förstärkningsvapen och röra sig i området.

Stoppförbud för fordon råder på Torkel Knutssonsgatan från Söder Mälarstrand till Brännkyrkagatan, på Duvogränd och runt Münchenbryggeriet.

Konferensen, där representanter från regeringen och FN ska diskutera hur våld mot barn ska stoppas i världen, kommer också att generera en del eskorter genom stan.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.