Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-10 00:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/folk-anvander-ambulansen-som-nagot-slags-taxi/

STHLM

”Folk använder ambulansen som något slags taxi”

Bild 1 av 7 Ambulanserna har aldrig tidigare varit bemannade med så välutbildad personal, trots det beskrivs ambulanssjukvården som ”inte tillräckligt effektiv”.
Foto: Roger Turesson
Bild 2 av 7 Ambulanspersonalen ska inte bara rädda liv. Mellan utryckningarna ska de städa ur ambulansen och fylla på material.
Foto: Roger Turesson
Bild 3 av 7 Sjuksköterskan Hewar Mahmoud hinner bara hälla upp morgonkaffet innan det är dags för nästa utryckning. Ambulanserna har aldrig tidigare varit bemannade med så välutbildad personal, trots det beskrivs ambulanssjukvården som ”inte tillräckligt effektiv”.
Foto: Roger Turesson
Bild 4 av 7 Ambulanssjuksköterskan Daniel Bergman vårdar en patient.
Foto: Roger Turesson
Bild 5 av 7 Dagens första larm är en bilolycka. Fyra personer har skadats.
Foto: Roger Turesson
Bild 6 av 7 Maria Karlsson och Daniel Bergman hämtar upp en patient. De har fullt upp hela passet.
Foto: Roger Turesson
Bild 7 av 7 Klockan 6 på morgonen skriver de in de sista journalerna på Danderyds akutmottagning. Någon mat hann de inte med.
Foto: Roger Turesson

Hur ser vardagen ut för Stockholms ambulanssjuksköterskor? DN följde med under två arbetspass och mötte dramatik, arbetsglädje och yrkesstolthet. Men också en stor ensamhet bakom samtalen till 112.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.