Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Folk nere på spåren vid Karlberg före matchstart

Cupmötet mellan AIK och Hammarby på tisdagskvällen i Solna avlöpte utan större ordningsstörningar utanför arenan. Åtminstone var det så ännu vid 22.30-tiden. Enda plumpen då var det stökiga läge som uppstod vid 18-tiden på Karlbergs station, där en rad fotbollsälskande(?) personer hade förirrat sig ner på spåren.

Förutom att det är livsfarligt att dela utrymme med tåg på rull, så drabbades resenärer på väg hem från jobbet av irriterande förseningar när polisen och Trafikverket tvingades stoppa trafiken.

– Det blev ett stopp under sju minuter, vilket inträffade vid en känslig tidpunkt för Storstockholms pendlare, säger Kjell Lindgren, polisens talesperson, till DN.

I övrigt lugnt, eller?

– Ja, så här långt, men vi är inte klara för kvällen än, understryker han.

Utöver stöket vid stationen, som resulterade i att ett 50-tal personer avlägsnades i enlighet med polislagen till platser norr respektive söder om Stockholm, så hade Lindgren då inte så mycket mer att rapportera om än ingripanden mot fyllerister bland fotbollsfolket.

Matchen då? Jo, den vanns av Hammarby med 5–3 efter straffläggning, då keepern Ögmundur Kristinsson först såg till att knipa fotbollen säkert med händerna, efter straffspark från AIK:s Jos Hooiveld. För att därefter lugnt se på när ”gnagaren” Eero Markkanen sköt högt över islänningens huvud och målbur, och sedan själv sätta den avgörande straffen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.