Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 15:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/folktandvarden-i-lanet-utmanas/

STHLM

Folktandvården i länet utmanas

Ing-Marie Sandin, 55, från Södermalm tycker att det ska bli billigare att gå till tandläkaren. Framför allt för personer som måste gå ofta. Själv unnar hon sig en tandblekning för drygt 3 000 kronor. ”Det är mycket pengar, men jag tycker att det kan vara värt det. Alla har ju så vita tänder i dag.” På bilden även tandläkaren Britt-Marie Gustafsson och tandsköterskan Anna-Lena Envall.
Ing-Marie Sandin, 55, från Södermalm tycker att det ska bli billigare att gå till tandläkaren. Framför allt för personer som måste gå ofta. Själv unnar hon sig en tandblekning för drygt 3 000 kronor. ”Det är mycket pengar, men jag tycker att det kan vara värt det. Alla har ju så vita tänder i dag.” På bilden även tandläkaren Britt-Marie Gustafsson och tandsköterskan Anna-Lena Envall. Bild: Hannah Modigh

Ökad konkurrens inom tandvården ska ge patienten större makt, föreslås i en ny utredning. "Vi vill göra det möjligt att skriva direktavtal med fler än Folktandvården", säger Gustav Andersson (c), sjukvårdslandstingsråd med ansvar för tandvård.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in