Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 03:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/for-att-bli-popular-maste-man-vara-en-bad-boy-1/

STHLM

”För att bli populär måste man vara en bad boy”

Bild 1 av 5 Föreställningen ”Pink on the Inside”.
Foto: Erik Simander
Bild 2 av 5 Staffan Larsson, 17, Solna: Jag tror vi pratar alldeles för lite om hur det känns att vara kille och om hur vi ska duga. Det är svårt, man ska både vara macho och mjukis.
Foto: Erik Simander
Bild 3 av 5 Christopher Gustafsson, 18, Tumba: Hänger man med folk man inte känner så behöver man ofta spela tuff och hård. Man vill inte bli överkörd av andra killar, inte visa sig svag.
Foto: Erik Simander
Bild 4 av 5 Isak Stockås, 17, Södertälje: Det är fortfarande så att för att få acceptans och respekt så ska man göra häftiga saker, lite farliga. Får man hög status bland killar blir man mer intressant för tjejerna.
Foto: Erik Simander
Bild 5 av 5 Axel Danhard, 18, Alby: Jag har andra förväntningar på mig. Jag är gay och folk förväntar sig att jag ska vara ”fjollig”. Det är också ett slags press att leva med, även om jag personligen egentligen inte bryr mig.
Foto: Erik Simander

De förväntas leva upp till både machoideal och vara den mjuke myskillen. Killarna i DN Sthlms ungpanel tycker att det pratas alldeles för lite om den faktiska press som unga killar känner i dag.

– Många killar mår mycket sämre än vad som kommer fram, tror Isak Stockås, 17.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in