Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-28 06:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/for-javligt-att-boende-drabbats-men-inte-entreprenorens-fel/

STHLM

”För jävligt att boende drabbats, men inte entreprenörens fel”

Jimmy Baker, vd för entreprenören Bite Mark & Anläggning Stockholm och tidigare moderat toppolitiker i Botkyrka kommun och hans kollega Esmail Shahabi tycker inte att det är konstigt att de boende fått problem med vattnet under sprängningarna. ”Kommunen skulle ha gjort en riskanalys med hänsyn till de boendes brunnar. Vi är inga geologer, vi är bara entreprenörer.” Här intervjuas de digitalt av DN:s reporter Josefine Hökerberg.
Jimmy Baker, vd för entreprenören Bite Mark & Anläggning Stockholm och tidigare moderat toppolitiker i Botkyrka kommun och hans kollega Esmail Shahabi tycker inte att det är konstigt att de boende fått problem med vattnet under sprängningarna. ”Kommunen skulle ha gjort en riskanalys med hänsyn till de boendes brunnar. Vi är inga geologer, vi är bara entreprenörer.” Här intervjuas de digitalt av DN:s reporter Josefine Hökerberg. Foto: Alexander Mahmoud

Boende i Kagghamra blev av med vatten och dricksvatten när Botkyrka kommun sprängde.

För DN berättar kommunens dåvarande tjänsteman och entreprenören att skador som dessa kan uppkomma. Samtidigt bestrider kommunen. Vem ska ta ansvar?

– Ritningarna stämde inte, säger Esmail Shahabi på Bite Mark & anläggning.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in