Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Jakt efter förare som körde ifrån polis

Polisen har inlett en jakt på en förare som vägrade stanna vid en kontroll. Mannen ska enligt uppgifter vara beväpnad.
Polisen har inlett en jakt på en förare som vägrade stanna vid en kontroll. Mannen ska enligt uppgifter vara beväpnad. Foto: Marco Blomberg/Sthlmnews

En bilförare vägrade stanna vid en poliskontroll i Nacka utanför Stockholm under torsdagskvällen. En polisjakt inleddes efter att den beväpnade föraren hotat sig till ett annat fordon.

En polisjakt inleddes på torsdagskvällen efter det en förare vägrade stanna vid en poliskontroll i Nacka. Den misstänkte är nu gripen misstänkt för grovt rån och drograttfylleri.

– Föraren har påträffats i närheten av Fisksätra. Vi vet att det är den person som vi skulle stanna för kontroll tidigare ikväll, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.  

Läs också: Pendelförare körde mot rött- stoppade all tågtrafik norrut 

Polisen hade uppgifter om att föraren var beväpnad och enligt Towe Hägg har det avlossats skott. Polisen stoppade tidigare tågtrafiken vid stationen Saltsjö-Järla, men tågen ska nu stanna som vanligt igen.

Ytterligare två personer som polisen tror har information om händelsen är tagna till förhör. På måndagsmorgonen är personen fortfarande frihetsberövad.

– Ingenting har förändrats sedan i natt, säger Anna Westholm på polisens ledningscentral.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.