Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Pendelförare körde mot rött- stoppade all tågtrafik norrut

Foto: Pontus Lundahl / TT

Föraren av pendeltåget körde mot rött vid stoppsignalen. Misstaget orsakade totalstopp för all spårtrafik norr om Stockholm. Liksom oro på bland resenärerna på pendeln mellan Uppsala och Knivsta.

All tågtrafik mellan Stockholm och Uppsala stoppades efter att en förare av ett pendeltåg kört mot rött. 

Enligt Trafikverket stannade föraren tåget strax efter stoppsignalen men man beslutade ändå att ta föraren ur tjänst. 

– Det är en säkerhetsrutin att om man kör mot stoppsignalen så ska man evakuera och byta lokförare, säger Camilla Hult, presstalesperson på Trafikverket, till SVT Nyheter.

Passagerarna på pendeltåget evakuerades vid 13-tiden strax söder om Uppsala. Stoppet påverkade all trafik, även fjärrtågen och Arlanda Express. 

Efter en dryg halvtimme var trafiken åter i gång, men med förseningar på grund av framkomlighetsproblem.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.