Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Förare slets ut och rånades på sin bil

När föraren på lördagseftermiddagen stod stilla med sin bil vid ett rödljus på Hantverkargatan på Kungsholmen i Stockholms innerstad öppnades dörrarna på båda sidor. Föraren slets därefter ut ur sitt fordon av två okända personer, varpå dessa försvann med bilen i riktning mot Stadshuset.

– Efter vad vi vet har inget tillhygge eller vapen använts, utan föraren rånades på sin bil med handkraft. Patruller har sökt vittnen i butiker, men tills vidare har vi inga spår att gå på annat än bilen, en grå Volkswagen Golf, säger Magnus Modig, regionvakthavande vid polisens kommunikationscentral, till DN.

Polisen fick in larmet klockan 15.03.

Vad säger du om tillvägagångssättet här?

– Verkligen inte vanligt att det går till så här, att två personer handgripligen sliter ut föraren och tar över. Ett sätt att skydda sig är förstås att låsa om sig, vilket jag tror att det är få förare som gör, säger Modig.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.