Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

”Förbud tiggeri och stopp mot trängselskatt på Essingeleden”

Peter Wallmark, toppnamn för SD i stadshuset
Peter Wallmark, toppnamn för SD i stadshuset Foto: ELIN ÅBERG

Förbjud tiggeri, bygg ut tunnelbanan och kommunalt återvandringsstöd till invandrare som vill åka tillbaka till sitt hemland. Det är några av punkterna som presenteras i SD:s valmanifest. 

VAL 2018

Stockholms stad borde prioritera Stockholmarna genom att prioritera boende i kommunen i bostadskön. Det skriver Sverigedemokraterna i Stockholms stad i sitt valmanifest. 

Partiets fokus i valmanifestet ligger på trygghet, bostad och äldreomsorg där partiet bland annat vill ha rätt till heltid för anställda. 

Partiet vill bland annat stoppa bygget av Nobel Center, ha patrullerande kommunala ordningsvakter och bättre utomhusbelysning runtom i Stockholm. 

Dessutom vill partiet att kommunen ska redovisa kostnaderna för invandring i Stockholm, ett förslag som partiet försökt få igenom i fullmäktige under senaste mandatperioden men som röstats ner. 

Dessutom vill partiet ta bort trängselskatten på Essingeleden, även om den avgiften betalas till staten och inte till kommunen.

Sverigedemokraterna i Stockholms stad vill också ha mer spårbunden trafik i form av utbyggd tunnelbana. Det går stick i stäv med vad partiets toppnamn i landstinget sa i en intervju med DN förra veckan. Men SD i landstinget vill hellre satsa på bussar.

– Vi vill vara effektiva. Vi har kaos i trafiken nu, så vi vill ha flexibla busslösningar som kan gå redan i dag, sa Sverigedemokraternas Per Carlberg till DN då. 

Det har varit problem med att fylla stolarna i fullmäktige för Sverigedemokraterna i Stockholms stad under den senaste mandatperioden. 

Partiet har inte fått något gehör från andra partier när det handlar om samarbeten. Både de rödgrönrosa partierna och alliansen har konsekvent varit negativa till att samarbeta med Sverigedemokraterna i huvudstaden. I stället har allianspartierna blickat mot partierna på andra sidan blockgränsen för att kunna bilda majoritet i stadshuset efter valet.

DN har sökt den tilltänkte gruppledaren Peter Wallmark för kommentarer om valmanifestet, men han har inte återkommit.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.