Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Fortsatta tågproblem norr om Stockholm

Tågtrafiken från Stockholm och norrut lider av stora problem. Arlanda Express har ställts in all trafik och både pendeltåg och regionaltåg på väg norrut lider av stora störningar.

– Det här kommer att påverka trafiken hela dygnet, säger Pär Aronsson på Trafikverkets pressjour.

Problemen började med en nedriven kontaktledning, men har sedan förvärrats av ytterligare ett tekniskt fel.

– Vi hade sedan i morse en nedriven kontaktledning. Nu har vi även ett spårfel, på grund av en växel, mellan Häggvik och Rotebro. Det betyder att man bara kan använda ett spår medan man ser över växeln, säger Pär Aronsson.

SJ:s regionaltåg mellan Stockholm och Uppsala är inställda. SL:s pendeltåg på linje 38 är inställda mellan Upplands Väsby och Älvsjö, medan pendeltåg på linje 36 ersätts med buss på sträckan Häggvik till Märsta.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.