Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Förseningar på Märstapendeln fram till tisdagskvällen

Foto: Henrik Montgomery / TT

Det är förseningar och inställda avgångar i tågtrafiken förbi Märsta i Stockholm. Både fjärrtåg och pendeltåg påverkas. Problemen beror på att ett fallande träd skadat en kontaktlina i Märsta, enligt Trafikverket. 

Trafiken för fjärr- och regiontåg kan ledas om via Arlandaspåret, men för pendeltågen på Märstalinjen är det värre, eftersom det inte går att använda bägge spåren i Märsta. 

– Pendeln går till Märsta, men det går bara att använda ett spår, tågen går tillbaka på samma. Det betyder att trafiken glesas ut lite, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket. 

Problemen leder till förseningar och inställda tågavgångar för pendellinjen. Fjärrtågen blir marginellt försenade genom att de går via Arlandabanan. 

Trafikverkets prognos är att problemen ska vara lösta klockan 19 på tisdagskvällen. Förseningarna har orsakats av att ett träd skadat en kontaktlina. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.