Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 00:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/forskare-riktlinjen-diskriminerande-mot-dementa/

STHLM

Forskare: Riktlinjen diskriminerande mot dementa

Anders Wimo, professor emeritus och Familjeläkare och forskare i demenssjukdomar, säger att riktlinjen för prioriteringar av äldre i början av pandemin var diskriminerande för äldre med demenssjukdom.

Region Stockholms riktlinje för prioriteringar av sjuka på äldreboenden under pandemin diskvalificerade alla med demens från sjukhusvård. Den ändrades efter påstötningar från forskare.

– Riktlinjens formulering var diskriminerande för personer med demenssjukdom, säger Anders Wimo, professor emeritus och forskare i demenssjukdomar.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.