Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 10:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/forskare-vill-ge-bonus-till-cyklister/

STHLM

Forskare vill ge bonus till cyklister

Bild 1 av 3 Doktoranderna Hanna Hasselqvist och Mia Hesselgren och forskningsledaren Teo Enlund från KTH blickar ut över Essingeleden. Här passerar 160000 fordon en vanlig dag. Målet är att Stockholm ska ställa om och bli en riktigt bra cykelstad.
Bild 2 av 3 Nya skyltar som bara gäller cykelburna.
Foto: Propeller design
Bild 3 av 3 Ta från bilister – ge till cyklister.
Foto: Propeller design

Stockholmstrafiken del 3. Inför en omvänd trängselskatt och ge de som väljer cykeln framför bilen betalt. Bygg dubbelfiliga cykelmotorvägar och tillåt cyklar på tunnelbanan. Det är tre av förslagen från en grupp forskare på KTH som skissar på hur Stockholm ska bli en cykelstad i världsklass.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.