Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 04:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/forskolepersonalen-glomde-flicka-i-park/

STHLM

Förskolepersonalen glömde flicka i park

En förskola i Stockholm glömde en 1,5-årig flicka i en park under en utflykt. 

Hon var ensam i centrala Stockholm under en timme.

– I dag när jag lämnade henne, det hade kunnat ha varit sista gången jag såg henne, berättar mamman för Aftonbladet. 

Rätta artikel

Händelsen utspelade sig på Södermalm i centrala Stockholm på tisdagsförmiddagen, skriver Aftonbladet. Flickans 21-åriga mamma blev då uppringd av chefen på dotterns förskola.

– Hon lät konstig och var övertrevlig, jag fattade direkt att något var fel. Sedan sa hon att min dotter mådde bra, men att hon hade råkat bli kvarlämnad efter en utflykt och varit ensam, berättar mamman för Aftonbladet.

Det kom fram att personal från en annan förskola hade hittat en henne. När de kontaktade flickans förskola och sagt att de hittat ett ensamt barn var gruppen redan tillbaka för att äta lunch. 

Totalt hade den 1,5-åriga flickan då varit ensam i en timme.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är fruktansvärt. Vi kan bara säga att vi har brustit och att vi nu ser över alla rutiner i hela företaget, säger förskolekoncernens vd till Aftonbladet.

Enligt förskolan rör det sig om ett misstag med en lista över de elva barn som var med på utflykten. 

När ytterligare ett barn lämnades av en förälder i parken verkar personalen ha glömt bort att de nu var tolv barn och inte elva, och att de därför missade 1,5-åringen när de skulle gå hem. Flickans mamma har nu polisanmält förskolan och sagt upp dotterns förskoleplats. 

– Det hade kunnat ha slutat hur illa som helst. I dag när jag lämnade henne, det hade kunnat ha varit sista gången jag såg henne, säger mamman till Aftonbladet.