Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

”Förslaget är inte trovärdigt”

”Intäkterna från trängselavgifterna räcker inte till både tunnelbana och förbifarten”, säger Jens Holm, V, riksdagsledamot för Stockholm.

– Jag ifrågasätter trovärdigheten i förslaget, säger Jens Holm, V.

Jens Holm hävdar att Alliansen har brutit mot premisserna för folkomröstningen om trängselvgifter genom att hittills satsa största delen av intäkterna på vägar.

– Väljarna sa ja till trängselavgifter under förutsättning att största delen av pengarna skulle gå till kollektivtrafik, fortsätter Holm.

– Nu säger Alliansen att intäkterna från trängselavgifterna ska gå till både förbifarten och till en utbyggd tunnelbana. Pengarna räcker inte till det. Förbifarten måste skrotas. Annars är förslaget om utbyggd tunnelbana inte seriöst. Det kommer i bästa fall att bli ett par t-banestopp, säger Jens Holm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.