Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Försvaret: Det var en badflotte, inte en ubåt

Foto: Hanna Harge
Det var en badflotte på ett isflak och inte en ubåt som iakttogs på Baggensfjärden av en privatperson tidigare i april. Det slår Försvarsmakten fast i sin utredningen.

– Det var en badflotte som frusit fast på ett isflak, säger myndighetens presschef Roger Magnergård till DN.se.

Badflotten drev bokstavligen talat vind för våg och iakttogs på flera olika håll innan den bärgades.

Försvarets utredningen inleddes efter att en kvinna som bor vid Baggensfjärden slagit larm om att hon sett en ubåt. Hon fotograferade föremålet (se bilden ovan) och lämnade bilderna till både Försvarets utredare och medier.

Flera DN.se-läsare lanserade egna teorier om vad kvinnan i själva verket sett. Bland förslagen fanns isflak, avloppsrör och svallvågor – för att nämna några.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.