Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Försvaret övar i centrala Stockholm

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Beväpnade soldater kommer i dag i en övning att marschera på Stockholms gator.

Cirka 100 soldater och officerare kommer i dag vid halv tio att marschera från Kavallerikasern på Lidingövägen till Centralstationen i Stockholm. Marschen är en del i en övning för att träna en tillfälligt sammansatt styrka i att lösa en uppgift snabbt.

Under övningen kommer personalen att bära stridsutrustning och vapen. Vid passage över vägar kan avspärrningar förekomma.

I övningen deltar personal från Livgardet och Ledningsregementet i Enköping, skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Från Centralstationen kommer de 100 soldaterna och officerarna att fortsätta med pendeltåg norr från Stockholm till ett övningsområde.

Ingen skottlossning kommer att förekomma under övningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.