Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Fortfarande möjligt för lastbilar att köra på Drottninggatan

Ett betonglejon på Drottninggatan har fått röda tårar efter terrorattentatet.
Ett betonglejon på Drottninggatan har fått röda tårar efter terrorattentatet. Foto: Anette Lindfors Persson/IBL

Efter terrordådet på Drottninggatan lovade staden att man skulle placera ut fler hinder för att undvika att något liknande sker igen. Men arbetet har blivit försenat och det är fortfarande möjligt för en stor lastbil att köra samma väg, enligt P4 Stockholm.

– Det är lång leveranstid på de 40 betonglejon vi beställt, till följd av att andra orter satsar stort på säkerhetshöjande åtgärder just nu. Sen har vi pratat med konstnären bekom lejonen för att ta fram en större och tyngre modell, men den kan vara klar att placeras ut först nån gång efter årsskiftet, säger trafikborgarrådet, Daniel Helldén (MP), till P4 Stockholm.

Inte ens de betonglejon som finns utplacerade är flyttade så att de ska försvåra fordon att ta sig fram. En kontrollmätning som P4 Stockholm har gjort visar att det aldrig är smalare än omkring 3.8 meter mellan lejonen,

– Jag vet inte varför man ännu inte dragit somliga hinder åt sidan för att det i sig ska få en bromsande inverkan, men vi ska försöka få alla lejon på plats så fort det går, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén till P4 Stockholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.