Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 15:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/fortsatta-storningar-i-pendeltagstrafiken/

STHLM

Fortsatta störningar i pendeltågstrafiken

Pendeltågstrafiken är fortsatt problemtyngd. Foto: Magnus Hallgren

Störningarna i pendeltågstrafiken fortsätter på torsdagsmorgonen. En nedriven kontaktledning i Flemingsberg har orsakat inställda tåg och förseningar i snart två dygn. 

Rätta artikel

Samtliga pendeltåg på linje 44, mellan Bro i norr och Älvsjö i södra Stockholm, är fortsatt inställda på torsdagsmorgonen och mellan Uppsala/Märsta och Södertälje avgår färre tåg än vanligt. 

– Problemen kvarstår precis som igår, Trafikverkets nya prognos är att det ska vara löst till 11 så hela morgontrafiken kommer att drabbas i dag också, säger Andreas Strömberg på SL:s presstjänst. 

Problemen har pågått i snart två dygn. En nedriven kontaktledning vid Flemingsberg gör att endast ett spår hålls öppet på en sträcka omkring stationen och SL har tvingat dra ned på antalet avgångar. 

Under onsdagen var Trafikverkets prognos att delar av problemet skulle vara lösta till klockan 6 på torsdagsmorgonen. På torsdagen har tiden för en lösning alltså skjutits upp. SL hänvisar resenärer att istället använda ordinarie busslinjer men inga ersättningsbussar sätts in under torsdagsmorgonen.

– Skulle vi sätta in bussar nu skulle vi stoppa upp även vägtrafiken, säger Andreas Strömberg.