Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Tågproblemen norr om Stockholm åtgärdade

Other: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix

Vid 14.30-tiden började tågtrafiken återgå till det normala efter att en kontaktledning på lördagsmorgonen rivits ned i Sollentuna norr om Stockholm och orsakat förseningar. 

På lördagsmorgonen stoppade en del av tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala. Anledningen var att en kontaktledning hade rivits ner i Sollentuna. Resultatet blev förseningar och inställda avgångar, bland annat till Arlanda.

– Vår prognos är att problemen fortsätter fram till 16-tiden. Vissa pendeltåg kan köra förbi det här stället, men andra är inställda. Likadant är det med Arlanda Express och SJ:s regionaltåg, sade Pär Aronsson på Trafikverkets pressjour.

Problemen drabbade bland annat SJ-tågen mellan Stockholm och Uppsala, samt pendeltågstrafiken mellan Upplands Väsby och Älvsjö. 

Vid 14-tiden på söndagen var problemet åtgärdat, berättar Pär Aronsson för DN. 

– Det är åtgärdat nu. Det blev lite tidigare än beräknat, säger han. 

Det första tågen att trafikera sträckan fullt ut var Arlanda Express-tågen, som började åka igen vid 14.30-tiden. Därefter väntas SJ:s regionaltåg börja köra som normalt vid 15-tiden och SL:s pendeltåg planeras börja trafikera sträckan igen enligt tidtabellen vid 16-tiden. 

– Man kommer igång allt eftersom med trafiken, säger Pär Aronsson. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.