Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Fotbollstränare misstänks ha våldtagit pojkar

En fotbollstränare i en Stockholmsklubb har åtalats misstänkt för att ha våldtagit tre pojkar som spelar i hans lag. Två av pojkarna är i tioårsåldern, skriver Expressen.

Tränaren åtalas för åtta våldtäkter som har skett under 2015 och 2016. I bevisningen mot honom ingår bland annat dna-spår från pojkarnas underkläder.

Fotbollstränaren har, enligt åtalet, använt våld för att tvinga till sig sex.

Mannens advokat säger till tidningen att hans klient förnekar åtalet ”i sin helhet”.

På skolan där pojkarna går hade tränaren en ansvarsställning men man misstänkte aldrig att det pågick några övergrepp, uppger rektorn till Expressen som kallar det som hänt för ”fruktansvärt”.

— Vi misstänkte inget alls i skolan. Det är en tankeställare att det kan vara på det här sättet, säger rektor till tidningen.

Fallet med Stockholmstränaren är nu uppe i rätten.

Enligt Riksidrottsstyrelsens ordförande Björn Eriksson är frågan om övergrepp högprioriterat på Riksidrottsmötet i maj, enligt Expressen. Han vill också att Riksidrottsförbundet ska hjälpa till att utbilda klubbar och underförbund för att förebygga sexuella övergrepp.

— Den här typen av händelser är förfärliga. Nolltolerans gäller. För att komma vidare måste folkrörelsen själva ta tag i detta. Dels handlar det om självklarheter som att alltid polisanmäla, säger Björn Eriksson till Expressen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.