Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Quiz: Vad vet du om interaktiv kultur?

Testa dina kunskaper om interaktiv kultur. DN Stockholm ställer åtta frågor om udda kulturhändelser.

Rätta artikel

1 av 8

Konsthallen. I den nyligen avslutade utställningen ”Insomnia” erbjöds besökare att boka en övernattning i Carsten Höllers verk ”Two Roaming Beds” i en konstlokal i Stockholm. Vilken var konsthallen?

Nästa fråga

2 av 8

Rabaldret. 1996 uppstod intensivt rabalder kring ett vernissage på Färgfabriken med den ryske performancekonstnären Oleg Kulik. Dåvarande kulturborgarrådet Tjia Torpe blev så upprörd att hon ringde polisen. Vad var det som hände?

Nästa fråga

3 av 8

Tårtan. Konstnären Makode Linde lät 2012 baka in sig själv i en tårta i samband med en fest på Moderna Museet. Därefter matades han, så att säga, med sig själv av en besökare. Då tårtan ansågs vara rasistisk blev händelsen snabbt mycket infekterad. Vem var besökaren som satte kniven i bakverket?

Nästa fråga

4 av 8

Krogen. ”Ett krogbesök som blir till performance”. Så löd DN:s krogkommissions omdöme efter ett besök på en omtalad Södermalmsrestaurang som öppnade 2015. Vilken är krogen?

Nästa fråga

5 av 8

Pistolen. Konstnären Marina Abramovic, som i vår ställer ut på Moderna Museet, genomförde 1974 det banbrytande performanceverket "Rhythm 0" i Neapel. Hon placerade 74 objekt på ett bord, bland annat en laddad pistol. Därefter förklarade hon för publiken att de fick använda föremålen som de ville mot henne. Hur slutade kvällen?

Nästa fråga

6 av 8

Utställningen. På Tekniska museet pågår just nu en utställning för interaktiva konstupplevelser – vilken typ av verk av har man fokuserat på?

Nästa fråga

7 av 8

Showen. I Henrik Schyfferts och Fredrik Lindströms show ”Ägd” involveras publiken i ett särskilt moment. Vad handlar det om?

Nästa fråga

8 av 8

Festivalen. Vad heter den alternativa Melodifestivalen där publiken bestämmer vad låtarna ska heta?

Du har svarat på 0 av 8 frågor