Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad kan du om isiga Stockholm?

Denna vecka är Disney On Ice tillbaka på Globen, men det är långt ifrån det enda som är isigt i Stockholm. Vad vet du om iskalla temperaturrekord, vilken ishall som tvingats stänga och stans bästa ishockeyklubb?

DN Text
Isbaren i centrala Stockholm.

1 av 7

Isbaren. Vid centralstationen i Stockholm öppnade världens första permanenta isbar 2002. Vilken konstant temperatur håller den?

Nästa fråga
Ishall i Stockholm.

2 av 7

Ishallarna. I Stockholm finns det flera konstfrusna ishallar där stadens befolkning kan se hockey, bandy, konståkning. I Stockholms stad finns flera konstfrusna ishallar där allmänheten får åka, vilken av dem stängde under 2018?

Nästa fråga
Vivi-Anne Hultén från Stockholm kom tvåa i VM i konståkning 1933.

3 av 7

VM. Nästa VM i konståkning kommer hållas i Ericsson Globe i Stockholm den 22–28 mars 2021. Vilket år höll Stockholm senast i världsmästerskapet?

Nästa fråga

4 av 7

Minusgrader. Den längsta sammanhängande perioden med minusgrader i Stockholm de senaste 50 åren var vintern 1969/1970. Hur många dagar i sträck låg temperaturen under nollan då?

Nästa fråga
Luleå Hockey tränar i Boden.

5 av 7

Hockeyklubben. I det svenska ishockeyförbundet finns det 2301 lag. Den klubb som vunnit flest svenska mästerskap har vunnit 16 gånger och är faktiskt från Stockholm, vilken är det?

Nästa fråga
Povel Ramel vid flygel.

6 av 7

Isen. Den stockholmska artisten och komikern Povel Ramel skrev under 1950-talet låten ”Titta det snöar”. I låten beskrev han hur hans farmor åkte skridskor på en is i mitt centrala Stockholm, vart var det hon åkte?

Nästa fråga

7 av 7

Iskyla. Den 20 januari 1814 uppmättes Stockholms absoluta köldrekord av SMHI. Hur iskallt var det då?

Du har svarat på 0 av 7 frågor