Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Vad kan du om kärleken i Stockholm?

Det sägs att det inte finns något rätt eller fel i kärlek – men det gör det nu. DN Stockholm ställer tio frågor om kärleken i Stockholm.

DN Text

1 av 10

Plats. Roy Anderssons film "En Kärlekshistoria" från 1970 har en berömd filmscen från en fotbollsplan i Stockholm, var ligger den?

Nästa fråga

2 av 10

Par. Kärleksstigen på Djurgården är ett promenadstråk som gavs som gåva till ett känt par i Stockholm 2010. Vilket är paret?

Nästa fråga

3 av 10

Musik. "E' de' det här du kallar kärlek" var den vinnande låten i finalen av Melodifestivalen 1986 som hölls på Cirkus i Stockholm. Vilken duo framförde låten?

Nästa fråga

4 av 10

Film. I Södermalmsromantiska filmen Stockholm boogie av bröderna John och Karl-Uno Lindgren kysser huvudpersonerna Jerka och Nathalie varandra första gången under ett typiskt sommarnattbad. Var?

Nästa fråga

5 av 10

Symbol. Kärlekslås är hänglås som kärlekspar låser fast på offentliga platser och sedan kastar nyckeln i sjön som en symbol på evig kärlek. Vilken Stockholmsbro är mest förknippad med låsen?

Nästa fråga

6 av 10

Kärlek. Under den årliga Prideparaden i Stockholm hyllas kärlek, frihet, allas rätt att vara sig själv och allas rätt att älska den de vill, med hbtq-kultur i centrum. Vilket år hölls paraden för första gången i Stockholm?

Nästa fråga

7 av 10

Litteratur. En av de mest klassiska svenska skildringarna av olycklig kärlek utspelar sig i Stockholm: Doktor Glas. I Hjalmar Söderbergs roman från 1905 är den plågade Doktor Glas hopplöst förälskad i den förhatlige pastor Gregorius hustru. Men vad heter hon?

Nästa fråga

8 av 10

Prisvinnare. Och 2004 gjordes en parafras av den dödliga tragedin utifrån pastor Gregorius perspektiv. Boken vann Augustpriset samma år, men vem skrev den?

Nästa fråga

9 av 10

Musik. Mauro Scocco fick en hit med kärlekslåten Sarah 1988. En textrad handlar om att han väntar på Sarah i hörnet vid en särskild mötesplats i Birkastan. Vad var det för ställe?

Nästa fråga

10 av 10

Pjäs. Teateraktuella ”Egenmäktigt förfarande” bygger på Lena Anderssons hyllade roman om kärlek och besatthet i Stockholm. Vad heter huvudpersonerna i berättelsen?

Du har svarat på 0 av 10 frågor