Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Vad kan du om Stockholms musikalliv?

Viktor Rydberg Gymnasium sätter upp ”Jekyll & Hyde” i januari, men det är långt ifrån den enda musikalen i Stockholm. Vad vet du om scenerna, stjärnorna och uppsättningarna i Stockholm?

Rätta artikel

1 av 9

Fråga 1: Broadways succémusikal ”The book of mormon” kom till Chinateatern i början av januari 2017. Den satiriska musikalen handlar om två mormonmissionärer i Uganda och är delvis skapad av tv-seriegrundarna Trey Parker och Matt Stone. De är kända för en animerad komediserie i en fiktiv stad i Colorado, vad heter den?

Nästa fråga

2 av 9

Fråga 2: Den första Disneymusikalen i Stockholm sattes upp på Göta Lejon 2005 med Charlotte Perrelli i en av huvudrollerna, vilken var det?

Nästa fråga

3 av 9

Fråga 3: Det finns flera skolor i Stockholm där man kan utbilda sig inom sång, dans och teater. Bland andra Kungliga Musikhögskolan, Kulturama och Balettakademin. På vilken gata i stan ligger den sistnämnda av skolorna?

Nästa fråga

4 av 9

Fråga 4: I december 2018 hade Scalateatern fulla hus med en nyskriven musikal och fick låta sin julsatsning följa med in i januari för att kunna stilla publikens stora efterfrågan. Vilket svenskt återkommande julprogram på tv är musikalen med samma namn baserad på?

Nästa fråga

5 av 9

Fråga 5: Abba har gjort stor succé med sin musik över hela världen sedan sitt genombrott i Eurovision Song Contest 1974. 1999 gjordes en brittisk musikal baserad på bandets musik. Den sattes upp i en svensk version på Cirkus i Stockholm 2005. Vad hette den?

Nästa fråga

6 av 9

Fråga 6: Musikalen ”27 Club” sattes upp på Maximteatern 2010. Inspirationen till musikalen var ”27 Club” – ”klubben” som rocklegendarerna Janis Joplin, Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Amy Winehouse med flera sägs tillhöra för att de alla dog vid 27 års ålder. Vilken av nedanstående spelade inte med i musikalen?

Nästa fråga

7 av 9

Fråga 7: Andrew Lloyd Webbers musikal The phantom of the opera hade nypremiär i Stockholm 2016. Den svenska musikalstjärna som då spelade Fantomen, hade även huvudrollen i uppsättningarna i London och på Broadway. Vad heter han?

Nästa fråga

8 av 9

Fråga 8: ”Priscilla, Queen of the Desert” sattes upp på Göta Lejon 2013. Björn Kjellman hade en av de manliga rollerna. Men vilken av följande kända svenska kvinnor medverkade också i musikalen?

Nästa fråga

9 av 9

Fråga 9: Äventyret Aladdin med bland andra Claes Malmberg och Markoolio sattes upp på Stockholm Waterfront 2017. En av huvudrollerna spelades av en kvinnlig före detta deltagare i Idol. Vad är hennes förnamn?

Du har svarat på 0 av 9 frågor