Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Vad kan du om Stockholms partykrogar?

När krogen Grand Garbo i Sundbyberg stänger vid årsskiftet går en era i graven. Vad kan du egentligen om Stockholms klassiska partykrogar? Testa dina kunskaper i DN:s quiz.

Rätta artikel

1 av 11

Fråga 1: 1968 öppnade Sveriges första moderna nattklubb Alexandras. Krogen var särskilt i ropet under tidigt 80-tal och flyttade från Biblioteksgatan till en annan gata, vilken?

Nästa fråga

2 av 11

Fråga 2: Berns salonger i Berzelii park har varit en lysande stjärna på Stockholms kroghimmel sedan öppningen 1863. En av nöjespalatsets salonger hette ”Röda Rummet”. Vilken flitig besökare och författare skrev en bok med samma titel?

Nästa fråga

3 av 11

Fråga 3: Fram till 1987 låg ett klassiskt partyställe på Stureplanskrogen Easts adress. På 1920-talet var detta en av de första krogarna dit kvinnor kunde gå utan sällskap, vad hette den?

Nästa fråga

4 av 11

Fråga 4: Spy Bar som har legat på Birger Jarlsgatan sedan 1995 är en av Sveriges populäraste kändiskrogar och en symbol för det forna nöjeslivet vid Stureplan. Vad heter huset?

Nästa fråga

5 av 11

Fråga 5: Mittemot Spy Bar stoltserar möbelföretaget Norrgavel. 1993 invigdes där en klubb som chockade med att ha öppet till klockan 05. Vad hette den?

Nästa fråga

6 av 11

Fråga 6: Med internet växte skvallersidor med mingelporträtt fram, där prinsessan Madeleine var omåttligt populär. På vilken krog blev hon "partyprinsessa" 2001?

Nästa fråga

7 av 11

Fråga 7: Pub Anchor är ett klassiskt röjigt ställe på Sveavägen. På söndagar ordnas en viss typ av karaoke. Vilket är det musikaliska temat på dessa kvällar?

Nästa fråga

8 av 11

Fråga 8: Café Opera har varit ett tillhåll för allt från celebriteter till unga snyggingar. Vilken folkkär skådespelare brukade hänga med Rolling Stones på Café Opera?

Nästa fråga

9 av 11

Fråga 9: Golden Hits är ett nattklubbstillhåll på Kungsgatan för riktigt sugna karaokesångare. Vilket showkoncept har de hämtat från Wallmans salonger?

Nästa fråga

10 av 11

Fråga 10: Kvarnen är söder-ölhallen med dansgolv som har öppet till kl 03 och anor från 1908. Vilka fotbollssupportrar ska man alliera sig med för att sitta säkert här?

Nästa fråga

11 av 11

Fråga 11: Den snabbe och tekniskt skicklige fotbollsspelaren Anders Limpar drev efter karriären en krog på Upplandsgatan. Vad hette den?

Du har svarat på 0 av 11 frågor