Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Vad vet du om Melodifestivalen?

Melodifestivalens final avgörs i Friends arena på lördag kväll. Testa DN:s frågesport – vad vet du om festivalens olika upplagor i Stockholm?

DN Text

1 av 8

Friends. På lördag avgörs Melodifestivalfinalen i Friends arena. Hur många gånger har festivalen hållits på denna plats efter årets final?

Nästa fråga

2 av 8

Cirkus. 1959 avgjordes finalen på Cirkus. Artisten som vann fick dock inte representera Sverige i Eurovision, det gjorde Brita Borg. Vad hette den verkliga vinnaren?

Nästa fråga

3 av 8

Globen. 2002 var första gången som finalen hölls i Globen, men också första gången som festivalen delades in i deltävlingar. Brandsta City Släckers gjorde ett legendariskt framförande. Men vad hette det vinnande bidraget?

Nästa fråga

4 av 8

Tv-huset. 1971 flyttade Melodifestivalen till Tv-huset i Stockholm och in i ett befintligt underhållningsprogram. Segern togs hem av Family Four. Vad hette programmet?

Nästa fråga

5 av 8

Texten. Duon Malta vann 1973 (Claes af Geijerstam och Göran Fristorp), när tävlingen hölls i Studio 1 i Tv-huset. Deras bidrag ”Sommaren som aldrig säger nej” innehöll några kontroversiella rader. Vilka?

Nästa fråga

6 av 8

Missödet. 1990 hölls tävlingen i Göteborg. Men under sändningen, mitt under Carolas bidrag, hände något dramatiskt som gjorde att det blev svart i rutan för alla tittare I Stockholm som inte var kabelanslutna. Vad hände?

Nästa fråga

7 av 8

Året. Vinnaren det året korades i Globen och artisten Loreen blev sedan hyllad Eurovisionvinnare. Samma år oroade sig många skrockfulla personer för att jorden skulle gå under. Vilket var året?

Nästa fråga

8 av 8

Artisten. I årets final på Friends arena deltar en jojkande artist som också var med och tävlade om en Eurovisionplats med Måns Zelmerlöw 2015. Vad heter han?

Du har svarat på 0 av 8 frågor